YAŞASIN 1 MAYIS
02 Mayıs 2017 - Salı

YAŞASIN 1 MAYIS

T.Çimse-İş Sendikası,1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nü bu yıl Ankara Tandoğan Anadolu meydanında Türk-İş Konfederasyonu na bağlı binlerce işçinin katılımıyla çoşku içerisinde kutladı. Genel Başkanımız Zekeriye NAZLIM, Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz, Şube Başkanları ve Bölge temsilcilerimizin yanı sıra çok sayıda üyemiz düzenlenen kutlama programına iştirak etti.Ankara da 1 Mayıs kutlamaları, sabah saatlerinden itibaren Türk-İş e bağlı sendikaların ve çok sayıda vatandaşın Hipodrom Caddesi nde toplanması ile başladı. On binlerce emekçinin oluşturduğu kortej sloganlar ve marşlar eşliğinde Anadolu meydanına yürüdü.Katılımcıların meydana ulaşmasıyla birlikte coşku doruğa çıktı. Programa katılan Ankara Seğmen Kulübü ekibi hem duygulu hem de coşkulu anlar yaşanmasına sebep oldu.Türk-iş Genel Teşkilatlandıra Sekreteri Eyüp ALEMDAR ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul KAVLAK ın yaptığı konuşmaların ardından Genel Başkan Ergün ATALAY kalabalığa hitap etti.TÜrk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY, meydanda bulunan on binlerce emekçinin bayramını kutlayarak konuşmasına başladı ve çalışma hayatı ile ülke gündemindeki konulara değinerek şunları söyledi:Gündemimizde kıdem tazminatı var, taşeron var, çocuk işçiliği, kadın işçiliği var. 15 Temmuz bizim bu sıkıntılarımızı sekteye uğrattı. Bu yıl Tandoğan dayız. Bazı hainler bu ülkeyi sıkıntıya sokmaya gayret ettiler. Siyasi parti liderlerinin seçim meydanlarında zaman zaman sergiledikleri sert ve kırıcı üslup artık geride kalmalıdır ve ülkemizin temel sorunlarını çözmek için bir araya gelmelidir. Türk-İş in önceliği her zaman ülkemizin birliği ve bütünlüğü olmuştur dedi.-Kıdem Tazminatında geriye gidiş yapamazlar, yaptırmayız!!!Kıdem tazminatının emekçiler için son kale olduğunu ve hiçbir türlü geriye gidişin kabul edilemez olduğunu belirten ATALAY, alamayanların alanlardan fazla olduğunu ve bunun için de bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. ATALAY; Mevcut kıdem tazminatından nokta kadar geriye gitmeyiz. Geriye giderseniz, kıdem tazminatının yapısını bozarsanız... Bizi 1,5 milyon görmeyin, tüm işçiler olarak 15 milyon, çoluğumuzla çocuğumuzla 60 milyonuz. Buradan yetkililere sesleniyoruz; yapamazsınız, yaptırmayız." dedi.-Taşeron İşçiler800 bine yakın taşeron işçileri aileleri birlikte 4 milyon kişinin özlemle kadro haberi beklediğini belirten ATALAY, "Bu yıl içerisinde taşeron sorunun çözülmelidir. İşçilik işi yapan işçi statüsünde, memurluk işi yapan memur statüsünde kadroya geçmelidir. Taşeron belası artık ülke gündeminden silinmeli ve bu ayıp artık son bulmalıdır" dedi.Geçici işçiler, vergi adaletsizliği, kadın istihdamı gibi konulara da değinen ATALAY katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmasına son verdi.