TÜGİK GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
12 Şubat 2016 - Cuma

TÜGİK GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜRKİYE Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Kurulu Ankara da JW Marriot Hotel de yapıldı.
Genel Kurul a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.Sendikamızı temsilen Genel Kurul a Genel Mali Sekreter Erkan ATAR, Kütahya Şube Başkanı Ramazan ALTIN ve işyeri temsilcileri katıldı. Genel Kurul da, TÜGİK Genel Başkanı Erkan GÜRAL ın babası Nafi GÜRAL ile bir araya gelen sendikamız temsilcileri, hatıra fotoğrafı çektirip Genel Kurul un ülkemiz ve milletimiz için başarılı geçmesi dileklerinde bulundu.Genel Kurul nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan : 26 yıldır genç iş adamlarımızın sesi, temsilcisi olan TÜGİK in ülkemizin en yaygın ve en etkin sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını görmekten duyduğum memnuniyeti de ifade etmem gerekir. TÜGİK in ekonomi politikalarının yanında ülkemizin en büyük sorunlarında koyduğu yerli duruşu takdir ediyorum. MÜLTECİ AKINI Bu göç akınının en büyük sebebi Rusya nın ve Esed rejiminin başlattığı sivil halkı hedef alan saldırılardır. Buna rağmen Birleşmiş Milletlerin, saldırıyı yapanlara karşı tedbir almak yerine, ülkemize çağrıda bulunması samimiyetsizliktir. Neymiş "kapınızı açın, onları alın". Peki ey Birleşmiş Milletler, sen ne işe yarıyorsun, senin görevin ne ? Şu ana kadar 10 milyar dolara yakın bu mülteciler için para harcamış olan Türkiye ye bu mülteciler için sen ne kadar destek verdin, 455 milyon dolar. Ayıptır, ayıp...

?OTOBÜSLER, UÇAKLAR BOŞUNA DURMUYOR Bu Birleşmiş Milletler Teşkilatı bu iş için kurulmadı, kapıyı aç. Dünyadaki diğer ülkelerin kabul ettiği mülteci sayısı ne kadar? Bazıları 100 tane almış, öbürü 300 tane 500 tane bin tane. Bizim alnımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın. Biz bir yere kadar sabır sabır sabır ondan sonra da gereği neyse bunu yaparız. Herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor. Gereği neyse bundan sonra o yapılacak. Bu nasihati verenler, Birleşmiş Milletler in diğer üyesi ülkelere de bir nasihat versinler de buradan çıkan bu mültecileri o ülkelere de gönderelim.

Bize bir kereliğine vereceğiniz 3 milyar avro bütçemize değildir, nereyedir? Mültecileredir. Bunun, bu olaylar devam ettiği sürece devamı gerekir. Aksi takdirde biz şu ana kadar sizden para gelecek diye 9 milyar doları harcamadık. O bizim misafirperverliğimizin bir gereğiydi biz bunu yaptık. Biz bunlarla da yıkılmadık, bundan sonra da yıkılmayız. Bundan sonra da bunu yapmaya devam ederiz. Bizim özelliğimiz bu.

PYD yi PKK dan ayrı görmeyecek kadar maalesef gözleri kapalı olanları görüyoruz. Kalkıp kendi uluslararası güvenlik elemanına Kobani de plaket veriyorlar. Buna rağmen hala PYD yi, YPG yi terör örgütü değil diye değerlendiriyorlar. Bütün bu gerçekler ortadayken Türkiye ye uluslararası yükümlülüklerini hatırlatmak, açık söylüyorum iki yüzlülüktür,? dedi. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ise konfederasyonun 26. yılını geride bıraktığını, bünyesindeki 72 dernek, 8 federasyon ve 10 bin üyesi ile faaliyet gösterdiğini belirtti. Güral, bölücü terör örgütü ve paralel devlet yapılanmasıyla yürüttüğü mücadelede sonuna kadar devletin yanında olduklarını söyledi. TÜGİK olarak yeni Türkiye nin inşası yolunda üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini ifade eden Güral, "Biz genç iş adamları ticaretin içerisinde olmaya, sadece kendi rızkımızın değil, 78 milyonun rızık davasında TÜGİK olarak ön saflarda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz, milletimize ve ülkemize sözümüzdür" ifadelerini kullandı.
İlgili Görseller