TEMEL SENDİKACILIK SEMİNERİMİZ BAŞARI İLE TAMAMLANDI
07 Ekim 2015 - Çarşamba

TEMEL SENDİKACILIK SEMİNERİMİZ BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Çimtur Eğitim ve Sosyal Tesisleri nde gerçekleştirilen, Temel Sendikacılık Seminerleri başarı ile tamamlandı. Seminerler, Genel Eğitim ve Teşkilatlanma Sekreteri Cengiz GÖZÜKÜÇÜK ün kursiyerleri terör olayları neticesinde şehit düşen güvenlik güçlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu daveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Sendikamız Genel Başkanı Zekeriye NAZLIM, "Temsilcileri selamlayarak başladığı konuşmasında, sendikacılığın okulu olmadığını, temsilcilerin kendilerini yetiştirerek yeterli bilgi ve birikime sahip olmaları gerektiğini belirtti.
"Bu yol dikenli bir yol, ayağını seven hiç gelmesin" Kıymetli Kardeşlerim, bu yol dikenli bir yol, ayağını seven hiç gelmesin diyen NAZLIM, "Sizler, sendikanın en ön cephedeki neferlerisiniz. Siz temsilciler, sendikalarını en iyi şekilde tanıması gerekir ki, üyelerle sendikaları arasında köprü görevi görebilsin. Biz hepimiz zincirin birer halkalarıyız, eğer siz olmazsanız biz de olmayız. Tabandan tavana herkes görevini layıkıyla yerine getirmedikçe başarıya ulaşmak mümkün değildir. Kendinizi en iyi şekilde yetiştirin. Unutmayın, makamlar, insanlar gelip geçicidir. Baki olan Kurumlardır. Baki olan Çimse-İş tir" dedi. Toplu İş Sözleşmesi yapmakla, bizim görevlerinin sona ermediğini söyleyen NAZLIM, "Bizim temel yönetim anlayışımız, aramızdaki problemleri, sosyal diyalog çerçevesinde görüşerek, çözüme kavuşturmaktır. Bu bağlamda, en çok arzuladığımız ve gerçekleştirmek istediğimiz konu ise; İş Kıymet Grupları arasındaki ücret dengesizliği yaratan bariz farkları ortadan kaldırmaktır. Aynı zamanda işe girmiş, aynı işi yapan üyelerimizin, farklı saat ücreti aldıklarına tanık oluyoruz. Üyelerimizin yaptığı iş itibari ile yanlış grupta değerlendirildiğini görüyoruz. Amacımız, tüm fabrikalarda üyelerimizin, İş Kıymet Grubuna göre, eşit düzeyde, maddi ve sosyal haklara sahip olmasını sağlamaktır. İşte bu amaç doğrultusunda, İşveren Sendikamız ÇEİS ile birlikte, yaklaşık 2 yıldır bir çalışma yürütüyoruz. Öncelikle belirtmek isterim ki; 25 yıllık bu çürümüş sisteme son veriyoruz. Dünün iş yapma yöntemleriyle bugün başarıya ulaşılamayacağı ortadadır. Sistem, kişileri değil işi değerlendirecek ve ona göre gruplara ayıracaktır. Amacımız, huzurlu, adil ve emeğin karşılığının alındığı bir ücretlendirme sistemidir" diye konuştu.
Genel Başkanımız Zekeriye NAZLIM ın konuşmasından sonra sendikamıza uzun yıllar hizmet etmiş ve Türk Metal Sendikası Eğitim Müdürü Bahri TOPÇU tarafından Liderlik, İnsan İlişkileri, Kadrolaşma ve Teşkilatlanma üzerine eğitimler verildi. Eğitimlerde ayrıca işyeri temsilcilerimize Kalgem Danışmanlık firması tarafından Çimento Fabrikaları İş Kıymet Grupları Sisteminin Revizyonu hakkında sunum yapıldı.
Sendikamız Eğitim ve Örgütlenme Müdürü Murat ÖZTÜRK ve Toplu İş Sözleşmesi Müdürü Özge TÜRKER tarafından hazırlanan "Sendikacının El Kitabı" adlı kitapçık temsilcilerimize dağıtıldı. İki ayrı grupla dörder gün üzerinden verilen eğitimlere: Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanları, Bölge Temsilcileri, İşyeri Temsilcileri, Örgütlenme ve Toplu İş Sözleşmesi uzmanları başta olmak üzere yaklaşık 300 kişi katıldı.
İlgili Görseller