T.ÇİMSE-İŞ SENDİKASI 6.KADIN KURULTAYI
09 Mart 2019 - Cumartesi

T.ÇİMSE-İŞ SENDİKASI 6.KADIN KURULTAYI

T.Çimse-İş Sendikası 6. Kadın Kurultayı 7-9 Mart tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirildi.

Kurultaya Genel Başkanımız Zekeriye NAZLIM, ÇEİS Genel Sekreteri Dr. Serdar ŞARDAN, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Şube Başkanlarımız ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen Kadın Üyelerimiz katıldı.

Genel Sekreter Hasan EMER'in yaptığı açılış konuşmasının ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı ve sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda geçtiğimiz aylarda sendikamızı ve ülkemizi Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Kongresinde temsil eden Esra BALCI bir konuşma gerçekleştirdi.

ÇEİS Genel Sekreteri ŞARDAN da bir konuşma yaparak Çimse-İş Sendikasının kadın üyelerine yönelik faaliyetlerinden övgü ile bahsetti.

Kurultay'da Genel Başkanımız NAZLIM bir konuşma yaparak, çalışma hayatı ve sosyal çerçevede kadınların sorunlarını değerlendirdi ve bu konuya yönelik çözüm önerilerini sundu.

Ülkemiz ve dünya üzerinde oynanan oyunlara da değinen NAZLIM, kurtuluşun yine Türk kadınının elinde olduğunu vurguladı.

Çimse-iş Sendikasının modern ve sosyal sendikacılık adına gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları ve bu doğrultuda yapılan yeni projeleri kurultay ile paylaşan NAZLIM, katılımcılar başta olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlayarak sözlerine son verdi.

Kurultay üyelerinin teşekkür konuşmaları ve çiçek takdiminin ardından ilk oturum sona ererken ikinci oturumda katılımcılara yönelik sendikamız uzmanlarınca kadına şiddet, mobbing, sendikal örgütlenmede kadın olmak, çalışma hayatında kadın konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Kurultaya katılan kadınlarımız için Anıtkabir ziyareti, panaromik Ankara gezisi ve tarihi Hamamönü'nü içeren bir gezi programı düzenlendi.

Yapılan Gala gecesi ile Kurultay sona erdi.

İlgili Görseller