T.ÇİMSE-İŞ SENDİKASI 21.OLAĞAN GENEL KURULU
08 Nisan 2021 - Perşembe

T.ÇİMSE-İŞ SENDİKASI 21.OLAĞAN GENEL KURULU

T.Çimse-İş Sendikası 21. Olağan Genel Kurulu 6-7 Nisan 2021 tarihlerinde Ankara Hotels Downtown Ankara'da gerçekleştirildi.

Pandemi şartları altında gerçekleşen genel kurulun divan başkanlığını Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, divan başkan vekilliğini Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat ve Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, divan sekreterliğini T.Çimse-İş Sendikamızın Toplu İş Sözleşme Müdürü Özge Karadavut ve Vitra Karo işyeri temsilcimiz Nigar Telkoparan yaptı.

Genel Kurula Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş'e bağlı sendikaların başkanları ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, işveren vekilleri, basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul'da Genel Başkan Zekeriye Nazlım bir konuşma yaptı.

Katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında Nazlım 2010 yılından bu yana yapılan hizmetler, büyüme oranları ve imzalanan toplu iş sözleşmelerinden bahsetti.

Pandemi şartlarında Çimse-İş üyelerinin üretime devam ettiğini alınan tedbirlerle süreci bugünlere getirdiklerini vurgularken çalışma hayatına dair değerlendirmelerde de bulundu.

Kıdem Tazminatında hiçbir hak kaybının kabul edilmeyeceğinin, adaletli bir vergi sisteminin kurulması gerektiğinin, başta asgari ücret olmak üzere ücrette adaletin sağlanmasının öneminin, EYT sorununun çözülerek bu ülkenin gündeminden çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Tüm bu konularda Türk-İş Konfederasyonunun tavrının net olduğunu bu süreçte de yeni anayasa yapılmasına Türk-İş'in her türlü desteği vereceğini bildirdi.

Konuşmasında demokrasi vurgusu yapan Nazlım hiçbir darbe girişiminin, vesayetin kabul edilmeyeceğini, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını vurgulayarak şu mesajı verdi:

Büyük Çimse-İş

Büyük Türk-İş 

Lider Ülke Türkiye.

Genel Kurulda, Genel Başkanımızın "Pazara kadar değil, mezara kadar" dediği emekli temsilcilerimize T.Çimse-İş Sendikası Emekli Temsilci Kimlik Kartı ve örgütlenme konusunda başarı gösteren üyelerimize Genel Başkan Nazlım tarafından plaket takdim edildi.

21. Olağan Genel Kurul'da Genel Başkan Nazlım ve yönetim kurulu güven tazeleyerek tekrar seçildi.

Yapılan seçim ile Genel Kurul sona ererken yönetim kurulu şu şekilde oluştu :


Genel Başkan: Zekeriye Nazlım

Genel Sekreter Hasan Emer

Genel Mali Sekreter: İbrahim Yağşi 


 21.Olağan Genel Kurulumuzun tüm üyelerimize ve sendikamıza hayırlı olmasını dileriz.

İlgili Görseller