T.ÇİMSE-İŞ - ÇEİS SOSYAL DİYALOG TOPLANTISI DÜZENLENDİ
11 Ekim 2015 - Pazar

T.ÇİMSE-İŞ - ÇEİS SOSYAL DİYALOG TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Sendikamız ile Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası arasında 08-10 Ekim 2015 tarihleri arasında Limak Limra Hotel de Sosyal Diyalog Toplantısı gerçekleştirildi.Sendikamız ile ÇEİS arasında mevcut olan ikili ilişkilerin artmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıya Genel Başkanımız Zekeriye NAZLIM başta olmak üzere ÇEİS Genel Sekreteri Dr.Serdar ŞARDAN, Genel Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Şube Başkanlarımız, işveren temsilcileri ve sendikaların uzman kadroları katıldı.
Toplantı, Genel Başkanımız Zekeriye NAZLIM ve Çeis Genel Sekreteri Dr.Serdar ŞARDAN ın açılış konuşmalarıyla başladı.
Genel Başkanımız Zekeriye NAZLIM katılanları selamlayarak başladığı açılış konuşmasında "Bu programları yapmamızın amacı, sektörümüzdeki sorunları sosyal diyalog çerçevesinde ele almak, birbirimizi dinlemek, aile içi her türlü sorunu ortak akılla karşılıklı çözüme kavuşturmaktır" dedi. "Biz, kavga, gürültü ve şov yapmak yerine Sosyal Diyalog yolunu seçtik." Geçmişin kalıplaşmış zihniyetinden kurtularak, yönümüzü geleceğe çevirdik diyen NAZLIM, "Günümüzde, 80 li yılların sendikacılığını yapanlar, havanda su dövmekten ileriye gidemez. Biz, Çimse-İş Sendikası olarak, kuru sermaye düşmanlığı yapmak yerine, üretmenin, kazanmanın ve çalışma barışının destekçisi olduk. Her platformda bunu vurguluyoruz, bunu savunuyoruz.
Kavga, gürültü ve şov yapmak yerine "Sosyal Diyalog" yolunu seçtik, karşımıza çıkan bütün engelleri ortak akılla çözüme kavuşturuyoruz. Günlük çıkarları, kısa vadeli menfaatleri değil, yarınların planlarını yapıyoruz. Başta üyelerimiz olmak üzere, sektörlerimiz, ülkemiz ve milletimiz için gayret gösteriyoruz" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi nden Dr. Sema SÜVARİOĞLU "Güçlü İletişim Becerileri İle Uzlaşma" konulu bir sunum yaptı.
İlgili Görseller