SÖĞÜT VE BİLECİK'TE ECDAT ZİYARET EDİLDİ
13 Aralık 2016 - Salı

SÖĞÜT VE BİLECİK'TE ECDAT ZİYARET EDİLDİ

Genel Başkanımız Zekeriye NAZLIM ve beraberindeki heyet, Söğüt ve Bilecik i kapsayan bir dizi ziyarette bulundu. Söğüt te çok sayıda üyemiz tarafından karşılanan NAZLIM ve beraberindeki heyet, Söğüt te bulunan tarihi Kuyulu Mescidi ziyaret etti. Mescit görevlisinden ayrıntılı bilgi aldıktan sonra heyet, Osmanlı Devleti nin kurucusu olan Osman Bey in Babası Ertuğrul Gazi nin türbesini ziyaret etti.Kur an tilaveti ve dualarla başlayan ziyaretin sonunda Bozüyük Şube Başkanı Hasan EMER Genel Başkan NAZLIM a hediye takdiminde bulundu.Söğüt ziyaretinin ardından heyet konvoy halinde Bilecik e ulaştı. Bilecik te bulunan Şeyh Edebali türbesi ve Osmanlı Sultanları Parkını ziyaret ederek belediye yetkililerinden ayrıntılı bilgi aldı. Basın mensupları ve halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Çimse-İş heyeti Şeyh Edebali nin kabri başında dualar etti.Ziyaret sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan NAZLIM, şunları ifade etti; Anadolumuzun mayasını sağlam temelleri üzerine atmış olan Şeyh Edebali nin bulunduğu topraklarda olmaktan gurur duyuyoruz. Özellikle son iki yıldır Bilecik bölgesiyle haşir neşiriz. Taşı mermer toprağı seramik olan bir yerde bizim olmamamız büyük kayıptı. Bu eksikliği görerek bölgeye büyük önem verdik. Ayrıca Bozüyük Şubesinin ismini Bozüyük Ertuğrul Gazi Şubesi olarak değişeceğinin de müjdesini verdi.