KIDEMİME DOKUNMA
17 Nisan 2019 - Çarşamba

KIDEMİME DOKUNMA

KIDEMİME DOKUNMA!

Türkiye Çimento Seramik Toprak ve Cam Sanayii İşçileri Sendikası olarak 'Kıdem Tazminatı' ile ilgili söyleyeceğimiz tek söz budur: KIDEMİME DOKUNMA!

Hemen her dönemde tekrar tekrar ele alınan 'Kıdem Tazminatı' konusu, yeni bir reform paketi çerçevesinde tekrar gündeme gelmektedir. Konunun yeniden gündeme getirilip üzerinde formüller üretilmesi, ülkemizin omurgasını oluşturan işçi kesimine büyük bir huzursuzluk yaşatmaktadır.

Çalışan, üreten, geliştiren ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyan emekçilerin mevcut ekonomik şartlar içerisinde tek umudu; alacağı 'Kıdem Tazminatı'dır.

Yetkililerimiz, emekçilerin 'Kıdem Tazminatı'na ne umutlar, ne hayaller bağladığını bilseler, 'Kıdem Tazminatı'nda geriye gidecek hiçbir konuyu akıllarından bile geçirmezler.

Bizim hayallerimizi hüsrana uğratacak, umutlarımızı karartacak bütün düzenlemelere karşı çıkıyoruz. 'Kıdem Tazminatı'nda hiçbir geri gidişi kabul etmiyoruz.

Mevcut yapının korunması ve geliştirilmesi konusunda diyaloğa açık olduğumuzu, yetkililere her türlü görüş, fikir ve desteği sağlayacağımızı her zaman belirttik, yine belirtiyoruz. Sosyal mutabakatın sağlanmasını son derece önemsiyoruz.

Geçmişteki akıbetlerini çok iyi bildiğimiz, fon gibi çeşitli formüllerin bir fayda sağlamayacağını, 'Kıdem Tazminatı'nda 30 günün düzeltilecek bir yanının olmadığını açıkça ifade ediyoruz.

Çalışma barışını bozacak, emekçilerin hayallerini çalacak, çocuklarımızın yüzündeki tebessümü alacak düzenlemeleri reddediyoruz.

Bizim işimiz; üretmektir. Siyaset, siyasetçilerimizin işidir. Bizler, siyasetçilerimizden sadece hakkımız olanı istiyoruz; ne eksik ne de fazla.

T.ÇİMSE-İŞ SENDİKASI olarak, net olan düşüncemizi hep söyledik yine söylüyoruz: 'Kıdem Tazminatı'nda hiçbir hak kaybı ve geriye gidişi kabul etmiyor, 30 günün korunmasını istiyoruz. KIDEMİME DOKUNMA diyerek, düşüncelerimizi kamuoyuna saygı ile sunuyoruz.


T.ÇİMSE-İŞ SENDİKASI

GENEL YÖNETİM KURULU


İlgili Görseller