GENEL BAŞKANIMIZ ZEKERİYE NAZLIM'IN YENİ YIL MESAJI
31 Aralık 2015 - Perşembe

GENEL BAŞKANIMIZ ZEKERİYE NAZLIM'IN YENİ YIL MESAJI

T.Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye NAZLIM, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Nazlım, mesajında şunlara yer verdi : Ülkemizde ve dünyada 2015 yılında yaşanan önemli olaylara bakacak olursak, eli kanlı terör örgütlerinin eylemleri ve Ortadoğu coğrafyasında yaşanan kirli savaşın ilk sırada yer aldığını görüyoruz.
Emperyalist ülkelerin istekleri doğrultusunda şekillenen bu savaş ve terör olayları, her geçen gün daha fazla masum insan etkilemekte, bir çok insanı yurdundan edip göçmen konumuna getirmekte, ülkelerde işsiz sayısının ve yoksulluğun artmasına neden olmakta ve en kötüsü bölge ve çevre halkının uzun vadede eğitimsiz bir toplum olmasına sebep olmaktadır.
Ekonomi ve Barış Enstitüsü (IEP) 2014 te, tüm dünyada terör saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının bir önceki yıla göre yüzde 80 arttığını açıklamıştır.Sene içinde yaşadığımız Ankara, Paris ve Beyrut taki saldırılar bu verileri onaylamaktadır. Bu kirli savaş tüm dünya devletlerini etkilemekte ve birçok ülke terör tehdidi altında bulunmaktadır. Artık bana dokunmayan yılan bin yaşasın devri bitmiştir. Siyasetle uğraşanların eldeki verileri değerlendirerek, terörizmle mücadele stratejilerini yeniden belirlemeli ve odak noktalarını barıştan yana çevirmeleri gereklidir. Devletimiz bir yandan terörle uğraşırken, diğer yandan Suriye ve Irak ta yaşanan bu trajediye seyirci kalmamıştır. Türkiye, 4 yılı aşkın süredir savaştan kaçan mültecilere ev sahipliği yapmaktadır. Mülteciler, ülkemiz için büyük bir maddi külfet ve güvenlik tehdidi oluştursa bile ülkemiz Avrupa ülkelerinin yaptığını yapmamış bu insanlara kapılarını sonuna kadar açmıştır. Bu gün ülkemizde 2.5 milyon mülteci bulunmaktadır.
2015 yılına sendikamız açısından bakacak olursak, oldukça verimli ve yoğun bir çalışma temposu ile geçtiğini görürüz. Bu yılda gelecek nesillere daha güzel işler bırakmak için var gücümüzle çalıştık. Bu çalışmalarımıza yeni yılda da süratle devam edeceğiz.

Türkiye Çimse-İş 2016 yılına, tabandan gelen üyelerimiz sesine kulak verip en önemli görevini hakkı ile yapmanın gururu ile girmektedir. 2015 yılı itibariyle imzaladığımız toplu iş sözleşmelerimizde tabanımızdan gelen talepler doğrultusunda, üyelerimizin ücretlerini enflasyon karşısında ezdirmeden imzamız işçinin imzasıdır ilkesi ile hareket edip çok önemli kazanımlar elde ettik.
Yine 2010 yılında göreve geldiğimizde, her yıla büyük bir eser parolasıyla yola çıkmıştık. Bu amaçla, Çimse Ankara Oteli hizmete sunduk, ardından bütün şubelerimizi yeniledik daha sonra genel merkez binamızı hizmete açtık. Ve bu sene Eskişehir de büyük bir şölenle sizlere daha iyi hizmet için 5 yeni Şube, 5 yeni Bölge Temsilciliği ni hizmete açtık hemen akabinde ise Çimse Alanya Otel in temelini attık. Dünyada sendikaların sürekli kan kaybettiği bir dönemde, "Güçlü Sendika, Güçlü Çalışan" parolası ile yatımlarımızı yapıyoruz. Ülkemiz, milletimiz, sendikamız ve emekçi kardeşlerimize her geçen gün daha iyisini daha güzelini yapma azmi ve gayreti içerisinde çalışıyoruz.
2015 yılında çalışma hayatında önemli bir gelişmede Asgari Ücret te yaşanmıştır. T.Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı olarak İşçi Heyeti adına katılmış olduğum Asgari Ücret Tespit komisyonunda yıllardır asgari ücretin, bir işçinin ailesi ile birlikte temel ihtiyaçlarını karşılayacak, işçiyi kimseye muhtaç etmeyecek düzeyde olması gerektiğini söyledim. Şimdi hükümetimize bunu anlatabilmenin haklı gururunu yaşıyorum. 2016 yılında asgari ücrete uygulanan %30 artış işçilerin refah seviyesinin yükselmesi açısından önemli bir adımdır. Bu artışın Asgari Ücretin belirlenmesinde ilk kilometre taşı olacağına inanıyoruz. 2015 yılının son çeyreğinde gündemi sürekli meşgul eden ve 2016 yılına sarkan bir başka husus ise kıdem tazminatına yönelik tartışmalardır. Herkes şunu çok iyi bilmelidir, Türk-İş Konfederasyonumuzun 22. Olağan Genel Kurulu nda almış olduğu karar gereği: "Kazanılmış haklarımızın geriye gitmeyeceği" belirtilmiştir. Türk işçisinin ekonomik krizlere ve bunun sonucu olan işsizliğe karşı tek güvencesi Kıdem Tazminatıdır. Kıdem tazminatı başta olmak üzere, kazanılmış haklarımıza yönelik girişim ve düzenlemeler pazarlık konusu yapılamaz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 2016 yılının; çalışanlara ve sendikalara yönelik baskıların sona erdiği bir yıl olması temennisiyle üyelerimizin yeni yılını kutlar, sağlık, mutluluk, barış ve kardeşlik dolu bir yıl dilerim. T.Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye NAZLIM
İlgili Görseller