GENEL BAŞKANIMIZ ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İLK TOPLANTISINA KATILDI
02 Aralık 2015 - Çarşamba

GENEL BAŞKANIMIZ ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İLK TOPLANTISINA KATILDI

Sendikamızın Genel Başkanı Zekeriye NAZLIM, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısına katıldı. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman SOYLU başkanlığında, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada "Hükümetlerinin temel politikaları istihdam, üretim ve büyüme dostu politikalar olduğunu, asgari ücretteki bin 300 liralık rakamın gelir skalası sebebiyle bin 260 liraya düşürülmesinin söz konusu olmadığını belirterek "Bin 300 liralık taahhüt, bütün yılı kapsayan bir taahhüttür ve bunu bir mazeret olarak "vergi dilimine girdiği için 30 liralık, 40 liralık veya 70 liralık düşüş olacak" diye bir endişeye gerek yok" dedi. İşçi kesimi adına konuşan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT ise, "Komisyon çalışmaları sonrasında belirleyeceğimiz asgari ücretin 2016 itibariyle işçilerin refah seviyesinin yükselmesi açısından önemli bir adım olacağı düşünülüyor. Asgari ücretin arttırılması kamuoyunda çok olumlu tepkiler aldı. Yeni güvenoyu alan hükümetimizin 1.300 lira olarak açıkladığı asgari ücretin objektif durumlar göz önüne alınarak dengeleyici olacağını bekliyoruz. Asgari ücretin belirlenmesinde ilk kilometre taşı olacağına inanıyorum" diye konuştu. TİSK Heyeti Başkanı Metin Demir de, Asgari Ücretin 1.300. TL ye yükseltilmesine karşı olmadıklarını, ancak hükümetin katkıda bulunması gerektiğini söyledi. Bir sonraki toplantının 10 Aralık ta yapılması karara bağlandı.