T.ÇİMSE-İŞ - TOPRAK İŞVEREN SOSYAL DİYALOG GÜNLERİ
18 Nisan 2018 - Çarşamba

T.ÇİMSE-İŞ - TOPRAK İŞVEREN SOSYAL DİYALOG GÜNLERİ

Sendikamız T.Çimse-İş ile Toprak İşveren Sendikası arasında bir sosyal diyalog programı gerçekleştirildi.16-18 Nisan 2018 tarihlerinde Çimse Ankara Otel de gerçekleşen programa, Genel Sekreter Hasan EMER, Genel Mali Sekreter İbrahim YAĞŞİ, Toprak İşveren Sendikası Genel Sekreteri Püren KUNT, Toprak İşveren Sendikasına üye iş yerleri bulunan Şube Başkanlarımız ve bu iş yerlerinde çalışan temsilcilerimiz katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Genel Sekreterimiz Hasan EMER gerçekleştirdi.Sosyal diyalog ve uzlaşı kültürünün önemine dikkat çeken EMER, ilki düzenlenen sosyal diyalog günlerinin geleneksel hale getirileceğini ifade etti. Oluşan veya oluşması muhtemel sorunları; işçi, işveren ve sendika olarak diyalog kültürü içerisinde çözülmesi gerektiğini belirten EMER bu durumun iş barışı ve huzurunu sağlayacağını dile getirdi.Sendikamızın yapmış olduğu faaliyetlerden bahseden EMER, sosyal sendikacılığın önemine vurgu yaptı.Programda Toprak İşveren Sendikası Genel Sekreteri Püren KUNT da bir konuşma Yaptı.Sosyal diyaloğun önemi ve karşılıklı olarak sürekli hale getirilmesine dikkat çeken KUNT, aynı amaç doğrultusunda uzun soluklu bir paylaşımın içerisinde bulunmak niyetindeyiz şeklinde konuştu.Amacımız sadece ücret pazarlığından ibaret değildir, işçilerimizin haklarını korumak ve üretimin sürekliliğini sağlamaktır diyen KUNT, örgütlü çalışmanın önemini çarpıcı örneklerle dile getirdi.Programın ikinci oturumunda Yrd. Doç. Dr. Ahmet SEVİMLİ çalışma hayatına dair iki bölümden oluşan eğitimini gerçekleştirdi.Soru-cevap bölümünün ardından eğitim sona erdi.Düzenlenen programın ardından Anıtkabir başta olmak üzere bir Ankara şehir turu gerçekleştirildi.