ÇİMENTO GRUP TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ANLAŞMA İLE SONUÇLANDI
31 Ocak 2018 - Çarşamba

ÇİMENTO GRUP TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ANLAŞMA İLE SONUÇLANDI

Sendikamız ile Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası arasında yürütülmekte olan 2018-2019 yıllarını kapsayacak Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.Yaklaşık sekiz bin üyemizi ilgilendiren sözleşmenin imza törenine Türk-İş Başkanı Ergün ATALAY, ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan ÜNAL, Genel Başkanımız Zekeriye NAZLIM ile her iki sendikanın yönetici ve temsilcileri katıldılar.Ankara Çimse Otel de gerçekleştirilen törende konuşan NAZLIM, öncelikle devam eden Zeytin Dalı Harekatından bahsederek operasyona olan desteklerini dile getirdi.İş Sağlığı ve Güvenliği konusu üzerinde önemle duran NAZLIM, iki sendikanın birlikte yürüttüğü çalışmalarla İSG alanında çok büyük bir başarı elde edildiğini dile getirdi.İmzalanan Grup Toplu İş Sözleşmesinin üyelerimize, işverenlerimize ve Türk İşçi hareketine hayırlı olmasını dileyen NAZLIM tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.İşveren kesimi adına konuşan ÜNAL ise, imzalanan sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi.Salona "Taşeronun Mimarı Türk-İş Başkanı" sloganlarıyla giren Başkan ATALAY ise öncelikle devam etmekte olan Zeytin Dalı Harekatına değindi ve "Türkiye varsa bizler de varız, işimiz var aşımız var, Türkiye yoksa hiçbirimiz yokuz" şeklinde konuştu.Taşeron konusuna değinen ATALAY, bir kısım işçinin uygulama dışında kalmasından duyulan rahatsızlığı dile getirdi.Çimento sektörü ve her iki sendikadan da övgü ile söz eden ATALAY imzalanan sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.Türkiye Çimse İş Sendikası olarak 2018-2019 yıllarında geçerli olacak Çimento Grup Toplu İş Sözleşmesinin üyelerimize, ailelerine, iş yerlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.