ÇİMENTO GRUP TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
18 Aralık 2015 - Cuma

ÇİMENTO GRUP TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile Sendikamız Türkiye Çimse-İş arasında yürütülecek olan, 6500 ün üzerinde üyemizin yararlanacağı Çimento sektöründe örgütlü olduğumuz işyerlerini kapsayan yeni dönem grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, 18 Aralık 2015 Cuma günü Saat 10.00 da sendikamıza ait Çimse Hotel de başladı.Yapılan bu ilk toplu görüşmeye Genel Başkanımız Zekeriye NAZLIM başta olmak üzere, Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇEİS Sendikası Genel Sekreteri, İşveren Vekilleri, Şube Başkanları, fabrikalarda görevli Sendika Baş Temsilcileri ve uzmanlar katıldı. Sendikamız adına açış konuşmasını yapan Genel Başkan Zekeriye NAZLIM, konukları selamlayarak başladığı konuşmasında, göreve geldikleri günden bu zamana kadar 10 yeni çimento fabrikasında örgütlendiğimizi ve çimento fabrikalarının %99 unda örgütlü hale geldiğimizi söyledi. Çimento sektöründe bugüne kadar yapılan sözleşmelerin ihtiyaca cevap veremediğini her fırsatta dile getirdiklerini söyleyen NAZLIM, "Şimdi bu ihtiyaca cevap veremeyen sistemi yeniden inşaa ediyoruz" dedi. Nazlım, sözlerine şöyle devam etti: "İşe giriş baremi ve iş kıymet gruplarındaki sıkıntıları biliyoruz. Toplu İş Sözleşmesinde bu gibi sıkıntıların dışında ayrıca asgari ücretteki artışı da düşünmek zorundayız. Bunların dışında hükümetimiz 100 günlük programına kıdem tazminatının yeniden görüşülmesini de eklemiştir. Türk-İş Konfederasyonumuzun 22. Olağan Genel Kurulu nda almış olduğu karar gereği: Kazanılmış haklarımızın geriye gitmeyeceği" belirtilmiştir. "Her iki taraf için de bu sözleşmenin masada çözülmesi ortak temennimizdir. Müzakerelerin sektörümüze, çalışanlarımıza, sendikamıza hayırlara vesile olmasını temenni ederim" diyerek sözlerine son verdi.
Görüşmeleri ÇEİS adına yürüten Genel Sekreter Dr. H. Serdar ŞARDAN, bu güzel tesisler için sendikamızı ve başkanımızı tebrik ederek başladığı konuşmasında, iki sendikanın yıllardır sorunları masada çözüp sektörde çalışma barışını sağladıklarını belirtti. Bu dönemin diğer dönemlerden iki yönüyle farklılık oluşturduğunu belirten ŞARDAN, "Birincisi ihtiyaca cevap veremeyen 5 li iş gruplandırma sisteminden, 6 lı gruplandırma sistemine bu dönemde geçmeyi planladıklarını, ikincisinin ise ülkemizdeki ekonomik durum ve asgari ücretteki belirsizlik olduğunu" dile getirdi. Şardan, "Bizim düşüncemiz bu sözleşmenin masada bitmesidir" diyerek sözlerine son verdi.