ÇİMENTO FABRİKALARINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ ANLAŞMA İLE SONUÇLANDI
28 Ocak 2016 - Perşembe

ÇİMENTO FABRİKALARINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ ANLAŞMA İLE SONUÇLANDI

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile Sendikamız Türkiye Çimse-İş arasında 18 Aralık 2015 tarihinde başlayan, 6500 ün üzerinde üyemizin yararlanacağı Çimento sektöründe örgütlü olduğumuz işyerlerini kapsayan yeni dönem grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.
Sendikamıza ait Çimse Hotel de yapılan görüşmelere Genel Başkanımız Zekeriye NAZLIM başta olmak üzere, ÇEİS Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Tufan ÜNAL, Sendikamız Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇEİS Genel Sekreteri Serdar ŞARDAN, İşveren Vekilleri, Şube Başkanları, fabrikalarda görevli Sendika Baş Temsilcileri ve uzmanlar katıldı. Sendikamız adına konuşan Genel Başkan Zekeriye NAZLIM, "Çimento sektöründe yer alan iş kıymet gruplarının ihtiyaca cevap veremediğini her fırsatta dile getirdiklerini söyleyerek, önemli olan kişiye göre değil, unvana göre ücrettir. Biz de burada bu ücretleri belirledik" dedi.
NAZLIM, "Aynı unvanda yer alan çalışanların, aynı ücreti alması amaçlanmıştır. Bu bir sistem sözleşmesidir ve bu sistem iki yılda rayına oturacaktır. Bu sözleşme yarınlara ışık tutacak nitelikte hazırlanmış bir sözleşmedir. 18 Aralık ta başlayan bu sözleşme süreci bugün burada her iki taraf için de olumlu bir şekilde sonuçlandı. Özveriyle çalışan bu ekibe bir kez daha teşekkür ederim" dedi. Görüşmelere ÇEİS adına katılan Yönetim Kurulu Başkanı Tufan ÜNAL, "Burada bulunan arkadaşların donanımları ve çalışmaları beni çok etkiledi. Oluşturulan bu yeni iş grupları biz işverenleri yarınlar adına çok memnun etti. Bu şekilde yapılan sözleşme ciddi bir demokrasi örneği olmuştur" dedi. Ünal, sözleşmenin her iki taraf için de hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.
İlgili Görseller