BWI'DAN SENDİKAMIZA ZİYARET
26 Mayıs 2022 - Perşembe

BWI'DAN SENDİKAMIZA ZİYARET

Sendikamızın üyesi bulunduğu 130 ülkeden 351 sendika ve 13 milyon işçiyi temsil eden İnşaat ve Ağaç İşleri Sendikası BWI heyeti ülkemize gelerek sendikamız Çimse-İş ile bir dizi program gerçekleştirdi.

BWI heyeti sendikamızın Avrupa ve Dünya Sendikal hareketinde dikkat çekerek takdir toplayan, 2010 yılından bu yana elde etmiş olduğu olduğu örgütlenme, sosyal sendikacılık, toplu sözleşme, iş sağlığı ve güvenliği gibi başarılarını yerinde inceledi.

Ana başlığı: Çimento Sektöründe Sürdürülebilirlik ve İşçi Hakları olan programa Genel Başkanımız Zekeriye Nazlım ve Yönetim Kurulumuz ev sahipliği yaparken, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Doç. Dr. Muhittin Bilge, Müdür Yardımcısı Levent Kenan Kibar, BWI Avrupa Başkan Vekili ve Türk-İş Konfederasyonu Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, BWI'a üye sendikalarımızın başkanları, Türk-İş Konfederasyonumuza bağlı sendikaların başkanları, BWI Genel Sekreteri Ambet Yuson ve çeşitli ülke temsilcileri, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Dr. Serdar Şardan ve yetkilileri, Toprak İşveren Sendikası Genel Sekreteri Av. Püren Kunt Tulpar, hukukçularımız ve uzmanlarımız programlara katılım gösterdi.

BWI heyeti sendikamızın örgütlü bulunduğu Baştaş Çimento Fabrikasına bir ziyaret gerçekleştirerek Genel Başkanımız refakatinde üretim alanında incelemelerde bulundu. Üyelerimizin coşkulu karşılaması ile başlayan ziyarette Genel Başkanımız Zekeriye Nazlım'a "Doğduğun Yere Hoş geldin" pankartı açıldı.

Fabrika Genel Müdürü Burak Akın ve Fabrika Müdürü Murat Çağlayan heyete fabrika ve üretim konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.

Oldukça verimli geçen programlar sonunda taraflar başta çimento sektörü olmak üzere sendikal konularda fikir alışverişi gerçekleştirerek yarınlara ışık tutacak konular üzerine kararlar aldı.

İlgili Görseller