ASGARİ ÜCRET MARATONU DEVAM EDİYOR
16 Aralık 2020 - Çarşamba

ASGARİ ÜCRET MARATONU DEVAM EDİYOR

Genel Başkanımız Zekeriye Nazlım'ın da üyesi olduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Çalışan kesimi temsil eden Konfederasyonumuz Türk-İş, yıllardan beri öne sürdüğü ilkelerini yine hükümet ve işveren temsilcilerine belirterek şunları ifade etti: "Asgari ücret bir pazarlık ücreti değildir. İşçinin ailesiyle birlikte insanca yaşamasını sağlayacak gelirdir.

Asgari ücretin belirlenmesi müzakerelerinde göz önünde tutulması gereken öncelikli husus, çalışanların karşı karşıya bulundukları geçim koşullarıdır. Asgari ücret, işçi ve ailesinin günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre insanca yaşamasını mümkün kılacak, insanlık onuruyla bağdaşacak bir ücrettir. Asgari ücret, çalışanların yaşama ve çalışma şartlarının düzenlenmesine yönelik önemli uygulamalardan birisidir. 

Asgari ücret ve civarında çalışan milyonlarca işçinin olduğu ülkemizde, belirlenecek asgari ücret rakamı sadece asgari ücretli çalışanları değil, işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği vb. ödemeleri alan hak sahiplerini de doğrudan etkilemektedir."

Asgari Ücret maratonunun Aralık ayı sonunda sona ermesi beklenmektedir. Çalışanlarımız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı sonuçlar çıkmasını temenni ederiz. 

İlgili Görseller