1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN
30 Nisan 2015 - Perşembe

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN

Dünyadaki milyonlarca emekçinin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs, işçilerin hakları uğruna verdiği mücadelelerde yaşamını yitirenleri anma ve işçi sınıfının birlik beraberlik halinde ne kadar güçlü olduğunu gösterme günüdür. İşçilerin giderek yoksullaştığı ve emeğinin her yerde sömürüldüğü günümüzde 1 Mayıs daha yüksek bir bilinç ve anlayışla kutlanmalıdır. Emek ve alın teriyle zenginlikler yaratan işçilerimiz, her geçen gün daha da yoksullaşmakta, ekonomik sıkıntılar karşısında yaşam mücadelesi vermektedir. Çalışma hayatı gün geçtikçe işçiler aleyhine daha da kötüye gitmektedir. İşçiler için kölelik düzeni yaratılmak istenmektedir. İşçilerimiz, düşük asgari ücret politikaları yüzünden sefalet ücreti ile geçinmeye çalışmaktadır. Kıdem tazminatı ile ilgili her geçen gün yeni bir senaryo ortaya konulmaktadır. Esnek kuralsız ve güvencesiz çalışmanın önü açılmak istenmekte, her gün iş kazası adı altında iş cinayetleri işlenmektedir. Sendikasızlaştırma, sendikal nedenlerle işten çıkarma gibi sorunlar olduğu gibi durmaktadır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu sorunlarımızın farkına varmak, dile getirmek, bizleri modern köleler yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmayan küresel güçlerin saldırılarına karşı haklarımızı korumak ve yeni haklar elde etmek için birlikte mücadele edeceğimizi günün adıdır. Bizim dileğimiz; sınıf farkı gözetmeksizin, her kesimin insanca yaşayabileceği bir adil gelir dağılımı, emeğin sömürülmediği, yoksulluğun ve açlığın kader olmadığı, alın terinin kıymetli olduğu bir dünya ve bu yıl 1 Mayıs ın ve yurdumuzun değişik bölgelerinde barış, kardeşlik içinde, kutlanabilmesidir. Başta Çimse-İş ailesi olmak üzere, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs işçi bayramını kutlarız. T.ÇİMSE-İŞ SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU